Maurizio Di Fulvio trio

Petak 06.11 u 19:30h  (Kuća jezika i kulture na Peristilu)

Maurizio Di Fulvio trio

Maurizio Di Fulvio je rođen u Serramonacesci, a trenutno živi u Pescari. Nakon što je diplomirao klasičnu gitaru usavršavao se pohađajući satove kod glazbenika kao što su Julian Bream, Abel Carlevaro, John Scofield, Pat Metheny. Dobitnik je nagrada na brojnim međunarodnim gitarističkim natjecanjima te održava bogatu međunarodnu koncertnu aktivnost nastupajući na festivalima diljem Europe i Amerike. Hvaljen u novinskim člancima, kritičari ga smatraju jednim od najzanimljivijih gitarista talijanske scene te o njemu pišu: “svestran i eklektičan, toplog i spontanog karaktera, sposoban improvizator i profinjen aranžer”, “sposoban izvoditi sa istom snagom i intenzitetom potpuno različite stilove”, ”njegove izvedbe ponekad borbene i enegrične, ponekad profinjene i ukrašene, ali uvijek poštivajući i tradiciju i inovaciju”. Maurizio je predavao gitaru na konzervatorijima u Foggi, Veroni i Padovi te na Glazbenom institutu u Modeni. Redovito snima za radio i televiziju te je član žirija na međunarodnim gitarističkim natjecanjima diljem svijeta. Također, održava seminare diljem Europe i Amerike o primjeni klasične gitare u jazzu.   


Alessia Martegiani je jedna od najtraženijih talijanskih pjevačica, cjenjena i na međunarodnoj razini. Kao mlada se počinje baviti glazbom, svira klavir i bavi se pjevanjem. Izvodi suvremenu glazbu, posebno sa latino-američkim i afro-američkim ritmom. Održavala je koncerte u Brazilu gdje surađuje sa poznatim tamošnjim glazbenicima. Djeluje kao izvođač i studijski glazbenik. Studirala je jazz s priznatim glazbenicima kao što su J. Clayton, J. Taylor, A. Jackson. Diplomirala je na Sveučilistu u Bologni.   


Ivano Sabatini je iskusan kontrabasist koji svira kao član različitih talijanskih sastava. Svojim izvedbenim sposobnostima stvara bogatu atmosferu glazbene ljepote i porfinjene muzikalnosti.    
Program

Sting (1951.)  -  Fragile


Salve D’Esposito (1903. - 1982.)  -  Anema e core


Antonio Vianna “Pixinguinha”   (1897. – 1973.)  -  Carinhoso


Francesco Paolo Tosti (1846. – 1916.)  -  A vucchella


Stevie Wonder (1950.)  -  Isn’t she lovely


Maurizio Di Fulvio (1964.)  -  Romance style


Paulinho Nogueira (1929. - 2003.)  -  Bachianinha


Armando “Chick” Corea (1941.)  -  Armando’s rumba


Eduardo Di Capua (1865. - 1917.)  -  I’te Vurria Vasà


Antonio Carlos Jobim (1927. - 1994.)  -  A felicidade


Consuelo Velazquez (1916. - 2005.)  -  Besame mucho


Carlos Bonnet  (1892. - 1983.)  -  La partida