Program 2021

  • UTORAK 2. 11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split - ULAZNICE

"Guitarra española" – Rafael Aguirre (Španjolska)

Rafael Aguirre, trenutno vodeći i najpoznatiji španjolski gitaristički virtuoz mlađe generacije, publiku diljem svijeta oduševljava svojim izvedbama moderne, klasične i flamenco glazbe. Dobitnik je 13 prvih nagrada na najprestižnijim gitarističkim festivalima i natjecanjima u svijetu. Po prvi puta će se hrvatskoj publici predstaviti baš u Splitu na 9. Danima klasične gitare i to s programom pod nazivom Guitarra española" koji sadrži najpoznatija djela španjolske klasične i flamenco literature.

  • SRIJEDA 3. 11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split - ULAZNICE

Omaggio" – Petrit Çeku (Hrvatska / Kosovo)

Petrit Çeku, omiljeni hrvatski gitarist, od kritike nazvan i „Pogorelićem gitare“, čest je gost festivala Dani klasične gitare, kao i najvećih svjetskih pozornica. Njegova virtuoznost i iznimna senzibilnost već godinama oduševljava domaću i inozemnu publiku i kritiku, a za ovogodišnji splitski koncert pripremio je program lirskog karaktera pod nazivom „Ommagio“ u spomen na prošle godine iznenada preminulog hrvatskog gitarista Gorana Listeša.

  • ČETVRTAK 4. 11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split
    (ulaz besplatan uz obaveznu rezervaciju mailom na info@hdsplit.hr)
  • PETAK 5. 11. u 19h, Dom kulture Zvonimir Solin
    (ulaz besplatan bez prethodne rezervacije)

„Musicas del Mundo" – Sevilla Guitar Duo (Španjolska)

Iz srca Andaluzije po prvi put u Hrvatsku stiže “Seville Guitar Duo” kojeg čine priznati i nagrađivani španjolski gitaristi, profesori na glazbenom konzervatoriju u Sevilli, Francisco Bernier i Antonio Duro. Splitskoj publici će se predstaviti atraktivnim programom „Musicas del Mundo“ sastavljenim od djela skladatelja 19. i 20. stoljeća iz raznih djelova svijeta te pokazati zašto španjolska kritika njihove izvedbe opisuje kao „izvanrednu igru boja i senzibilnosti“.

  • SUBOTA 6. 11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split - ULAZNICE

„Omaggio ad Astor Piazzolla” - Cesare Chiacchiaretta, bandoneon i Giampaolo Bandini, gitara (Italija)

Ove godine se obilježava 100.obljetnica rođenja argentinskog genija, izumitelja stila Tango Nuevo” Astora Piazzolle i autora svevremenskih hitova „Libertango“ i „Oblivion“. Program Omaggio ad Astor Piazzolla” u potpunosti posvećen njegovom opusu izvest će najbolji svjetski duo bandoneon/gitara, talijanski virtuozi Cesare Chiacchiaretta i Giampaolo Bandini.